Untitled Document

Päämäärätietoiset temput (Purpose Driven Gimmicks)

Kirjoitan tätä lentolehtistä ensikädessä vastauksena Rick Warren'in suunnattoman suosittuun kirjaan "The Purpose Driven Life" (Sanatarkka suomennos: Tarkoituksen ajama elämä, julkaistu nyt suomeksi nimellä ”Tarkoituksena elämä” Päivä Oy:n toimesta, Aikamedia on julkaissut aikaisemmin Warrenin maailmankuulun "alansa kulttiteoksen" ”Purpose Driven Church” nimellä "Päämäärätietoinen seurakunta". Suom. huom.) Nämä viimeisistä päivistä viimeiset, joita elämme, ovat todella outoa aikaa. Katselemme hämmästyksellä, kun nimellisesti "kristityt" uskonsuunnat mätänevät sisältä päin samalla, kun koko kansamme aina vain kieriskelee turmeluksessa ja moraalittomuudessa. Fundamentalistiset "kristilliset" seurakunnat ovat erityisen haavoittuvia, kun ne yrittävät puoliksi sopeutua maailmaan. Saatana tietää, että tällä myöhäisellä hetkellä on vain vähäinen jäännös jäljellä ja hän pysyy ahkerana tuoden ovelia temppuja, jotka ovat niin taitavasti laadittuja, että jos mahdollista niin valitutkin eksytettäisiin. Olemme nähneet "Lupauksen pitäjien (Promise Keepers)" nousun, joka on vapaamuurarien projekti ja minulla on siitä todisteet. Olemme nähneet filmin “Passion of the Christ”, joka on Vatikaanin jesuiittojen projekti. Monia muita asioita on tullut esiin.


On monia saatanallisia temppuja, jotka petollisesti esittävät vain osan totuudesta ja aina ne ovat bestsellereitä, koska Saatana tietää, että arvostelukyvyttömät ihmiset aina luonnostaan taipuvat pahaan (undiscerning people always gravitate toward evil). Se on hengellistä pikaruokaa ja roskaruokaa, jota ihmiset vaativat etsiessään temppuja tilalle, kun ei ole aitoa parannusta. Tämä Rick Warren'in kirja "The Purpose Driven Life" on yksi sellainen mestarillinen petos!


Rick Warren on Saddleback'in seurakunnan pastori Kalifornian Lake Forest'issa.  Seurakunnan maa-alueet ja rakennukset on suunniteltu kuten teemapuisto ja heidän budjettinsa on 90 miljoonaa dollaria vuodessa. Seurakunta järjestää psykedeelisiä rock-konsertteja, jossa musiikki on sellaista, että se kilpailee Jimi Hendrix'in kappaleiden "“K.I.S.S.” ja “Grateful Dead” kanssa. Itse asiassa Rick Warren myöntää, että hänen unelmansa oli tulla rock-tähdeksi. Eräässä TV-haastattelussa Warren avoimesti myönsi, ettei hän koskaan saarnaa homoutta ja abortteja vastaan. Hän sanoi uskovansa abortin olevan väärin, mutta hän ei koskaan sano sitä pöntöstä. Warren katsoo olevansa markkinoija, myyntimies ja saarnaaja. Hän sanoo, että meidän täytyy aina painottaa positiivista ja että palvonnan pitäisi olla hauskaa. Rick Warren on tullut tunnetuksi siitä, että hän hengailee huipputason poliitikkojen kanssa, kuten George W. Bush ja hänestä on tullut multimiljonääri monien eri yritystensä ja aloitteidensa kautta. Kirjaa "The Purpose Driven Life" on myyty 20 miljoonaa kappaletta ja myyntituloja saatu 400 miljoonaa dollaria. Hän opettaa myös tuhansia seurakuntalaisiaan antamaan 10 % bruttotuloistaan.


Tarkastelemme nyt itse kirjaa nähdäksemme, mikä on väärää tässä petollisessa projektissa, joka koskettaa niin monia. Aloitamme kirjan nimestä "The Purpose Driven Life (suom. Tarkoituksen ajama elämä)". Mieleeni tulee Lk. 4:1, jossa sanotaan: "Sitten Jeesus täynnä Pyhää Henkeä palasi Jordanilta; ja Henki kuljetti (engl. led = johdatti) häntä erämaassa." Kuten näemme Jumalan Henki ei "aja" meitä, eikä meitä "ajeta" Hänen tarkoitukseensa. Kuka sitten saa aikaan sen, että ihmisiä "ajetaan"? Lk. 8:29 sanotaan: "Sillä hän oli käskemäisillään saastaista henkeä menemään ulos siitä miehestä. Sillä pitkät ajat se oli temponut häntä mukaansa; hänet oli sidottu kahleisiin ja jalkanuoriin, ja häntä oli vartioitu, mutta hän oli katkaissut siteet ja kulkeutunut riivaajan AJAMANA erämaihin."


Kun lukee Warren'in kirjaa, se vaikuttaa melko harmittomalta, sillä sehän sisältää hyviä käytännön neuvoja. Erottelukykyiset kristityt kuitenkin huomaavat, että kirjassa on siroteltuna vaarallisia harhoja ja new age'n filosofioita kuten rusinoita kakussa. Ennen kuin esitän joitakin esimerkkejä, minun täytyy myös huomauttaa, että herra Warren ei näytä pitävän virallisesta KJV -raamatunkäännöksestä ja on todella vaikeaa löytää yhtään jaetta kuningas Jaakon Raamatusta hänen kirjassaan, vaikka se sisältää 1200 jaetta 15 eri käännösversiosta. Kirjansa sivulla 325 Warren kirjoittaa: "Ensiksikin, riippumatta siitä, kuinka suurenmoinen käännös on, sillä on puutteensa." Toisin sanoen hän tarkoittaa, että ei ole olemassa yhtään oikeaa Jumalan Sanaa! Mikä haiseva pyhän häpäisy! Mikä röyhkeä kavallus Jumalan Valtakunnan asialle! Jumala kirjoitti vain yhden kirja ja lupasi varjella sitä. Vahvistettu kuningas Jaakon Raamattu on ainoa aito Jumalan Sana englannin kielellä - piste. Warren sanoo myös sivulla 325: "Englantia puhuvien tulisi kiittää Jumalaa, että meillä on niin monta eri versiota hartauskäyttöön." Herra Warren, ne kaikki puhuvat erilaisia asioita! Jumala ei ole sekasorron luoja!


Tässä vielä muutamia muutamia Rick Warren'in väitteitä. Sivu 63: "Sillä hetkellä, kun sinä synnyit maailmaan, Jumala oli siellä näkymättömänä todistajana hymyillen sinun syntymällesi." Herra Warren, koskeeko tämä myös Hitleriä ja Stalinia?


Sivulta 104 luemme: "Kokeile ylistää Jumalaa käyttämättä sellaisia sanoja kuin 'ylistys, halleluja, kiitos tai aamen,'" Hän ehdottaa käytettäväksi muita sanoja. Miksi pitäisi eliminoida nuo kallisarvoiset Raamatun sanat, joita Saatana niin vihaa? Yritäpä sanoa tämä apostoli Paavalille tai alkukristityille!


 Sivulta 160 löydämme new age'n yhteyden teeman kun Warren kirjoittaa: "Yhteys seurakunnassa on niin tärkeä, että UT kiinnittää siihen enemmän huomiota kuin taivaaseen tai helvettiin." Sivulta 167 luemme: "Saddleback'in seurakunnassa jokainen jäsen allekirjoittaa sopimuksen, joka sisältää lupauksen suojella seurakuntamme yhteyttä .... Kun Jumalalla on ryhmä vauvauskovia, jotka Hän tahtoo synnyttää, Hän etsii lämpöisimmän hautomoseurakunnan, minkä voi löytää."  Pitäisi olla täysin selvää, että suurimmat kristityt ovat tulleet esiin suurissa vastoinkäymisissä. Me emme tarvitse lämpöisiä ja pehmoisia hautomoita.


Sivulla 181 huomaamme, että Warren käyttää analogiaa, jonka jokainen vapaamuurari tunnistaisi puhtaaksi vapaamuurarien opiksi koskien mukautumista "pyhään Itään." Warren kirjoittaa: "Kuvittele ajavasi pikaveneessä järvellä automaattiohjauksen ollessa asetettu itään. Jos päätät kääntyä ja mennä länteen, sinulla on kaksi mahdollista tapaa muuttaa suuntaa. Yksi tapa on tarttua ohjauspyörään ja fyysisellä voimalla pakottaa vene vastakkaiseen suuntaan, kuin mihin autopilotti on ohjelmoitu. Pelkällä tahdonvoimalla voisit voittaa autopilotin, mutta tuntisit jatkuvaa vastusta. Kätesi lopulta väsyisivät paineesta, joutuisit irrottamaan ohjauspyörästä ja vene kääntyisi hetkessä takaisin itään, suuntaan johon se oli sisäisesti ohjelmoitu."


Sivulla 267 Warren sanoo: "Jumala käyttää rahaa koetellakseen sinun uskollisuuttasi palvelijana. Siksi Jeesus puhui enemmän rahasta kuin taivaasta tai helvetistä." Selvästi väärin!


Warren uskoo myös, että me voimme muuttaa Herran tulemuksen päivää. Sivulla 286 hän sanoo: "Jos tahdot Jeesuksen tulevan aikaisemmin, niin keskity tehtäväsi täyttämiseen, älä profetian tulkintaan." Kaiken huipuksi Warren sanoo kirjansa sivulla 300: "Vaihda paikallisesta ajattelusta globaaliin ajatteluun. Jumala on globaali Jumala."


On murheellista, että se, mikä puuttuu Warren'in kirjasta, on sanoma katumuksesta ja parannuksesta ja että Jumalan tuomio on kohtaava maailmaa. Warren on uskonnollinen liikemies ja show-mies ja muistuttaa minua kuuluisasta sirkusmies Phineas T. Barnum'ista, joka sanoi: "Joka minuutti syntyy imeväinen (sucker = imeväinen, herkkäuskoinen)." Tunnen, että Pyhä Henki kehottaa minua varoittamaan seurakuntia ja niiden paimenia kautta tämän maan ja ulkomailla pysymään Jumalan Sanassa. Älä anna pettää itseäsi ja petollisten voimien ajaa sinua. Ole Jumalan Hengen johdossa.


Pastori David J. Meyer


Jakelija:


Last Trumpet Ministries
PO Box 806
Beaver Dam, WI 53916
USA

http://www.lasttrumpetministries.org/Takaisin