Untitled Document

Maapallo pimenee!

Ihmiskunnalla on käynyt uskomattoman hyvä tuuri. Tämän vahvisti maanantaina 26.9.2005 tullut Prisma-dokumentti "Luvassa himmenevää". Siinä kerrottiin Gerald Stanhillin ja muiden tutkijoiden selvityksistä että auringonvalo maapallolla on himmentynyt keskimäärin 22 prosenttia viidenkymmenen viime vuoden aikana. Etelämantereella himmenemistä on ollut kaikkein vähiten: 9 prosenttia. Yhdysvalloissa luku on 10, Britanniassa 16 ja Venäjällä peräti 30 prosenttia. Syynä siihen miksi ilmasto ei ole vastaavasti viilentynyt on se, että kasvihuonekaasut ovat moninverroin voimakkaampia ilmaston lämmittäjiä kuin on tähän asti otaksuttu. Joten, maapallo on uskomattoman herkässä tasapainotilassa: auringon himmeneminen on melko täydellisesti kumonnut kasvihuonekaasujen vaikutuksen.


Syynä auringonvalon himmenemiseen ohjelma mainitsi ilmansaasteet (noki, rikkidioksidi, ym.) jotka keräävät ympärilleen vesimolekyylejä jotka heijastavat auringonvaloa takaisin avaruuteen. Uskon että tämä selittää miksi ilmasto viileni vuosien 1946 ja 1976 välillä: tällöin ilmansaasteiden määrä lisääntyi voimakkaasti voimakkaan talouskasvun myötä (autot, ym.) Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vuoden 1976 ja 1998 välillä ilmasto taas lämpeni koska puhdistuslaitteet vähensivät saasteiden määrää Länsimaissa. Vuoden 1998 jälkeen ilmasto ei taas ole lämmennyt sen tähden koska Kiinassa, Intiassa ja Venäjällä talouskasvu on voimakasta ja siellä autot ja tehtaat tupruttavat savua ilmaan himmentäen auringonvaloa entisestään. Joten: ilmavirrat kuljettavat Venäjän ja Aasian saasteet kauas Tyynelle valtamerelle pois meidän ulottuviltamme, ja me keräämme "potin" koska ilmasto ei lämpene.


Yksi surullinen murhenäytelmä tähän kuitenkin mahtuu: Etiopian nälänhätä. Muistan lukeneeni yli 20 vuotta sitten Valituista paloista että tämä nälänhätä johtuu ilmaston viilenemisestä ja uuden jääkauden lähestymisestä. Ohjelma osittain vahvisti tämän näkemyksen: auringon himmeneminen viilensi merivirtoja pohjoisella pallonpuoliskolla ja aiheutti 20 vuotta kestäneen kuivuuden joka huipentui tähän nälänhätään. Tämä kuivuus ajoittui juuri siihen vaiheeseen kun ilmasto oli kylmimillään, ja nyt kun ilmasto on lämmennyt siellä on taas satanut. Tämä nälänhätä oli siis eurooppalaisten ja amerikkalaisten syytä jotka tuottivat saasteita, mutta se oli ohimenevä vaihe eikä se näillä näkymin enää uusiudu.


Joten, niin kauan kun Kiinassa ja Intiassa talouskasvu on lähellä kymmentä prosenttia ja Venäjällä kuudessa prosentissa, auringonvalo himmenee vaikka kasvihuonekaasujen määrä kasvaakin hurjaa vauhtia, eikä ilmasto lämpene. Jos mitään katastrofia ei tapahdu, vuonna 2050 tilanne saattaa olla seuraavanlainen: rikkaat käyvät lomalla kuussa; keskituloiset maata kiertävällä radalla; Kiinassa ihmisten elintaso samaa luokkaa kuin Suomessa 1980-luvulla; auringonvalo himmennyt 40% vuoden 1950 lukemista; hiilidioksidin määrä ilmakehässä hirvittävä; maapallon ilmasto ei ole juurikaan lämmennyt (kylmiä talvia esiintyy edelleen); öljyä jäljellä enää kymmeneksi vuodeksi. Entä sitten kun öljy loppuu? Saastuttaminenkin loppuu ja tapahtuu katastrofi kun suojaava saastekerros häviää. Lämpötila voi nousta viidellä asteella tai tätäkin enemmän muutamassa vuodessa! Toki on mahdollista että tällöin on kiertoradalla rakennettu peilejä jotka heijastavat auringonvalon takaisin avaruureen, mutta öljyn loppuminen aiheuttaa katastrofin joka tapauksessa vaikka peilit olisikin rakennettu -- pienemmän vain.


Miten tämä aihe liittyy Cutting Edge ministeriön artikkeleihin joita olen suomentanut? He ovat ennustaneet että pian illuminaatit ottavat vallan ja siirtävät koko ihmiskunnan esiteolliseen aikaan. Tosin heidän antamansa aikataulu on jatkuvasti siirtynyt. Mikäli näin todella tapahtuisi seuraukset olisivat hirvittävät jo nyt! Ajattele tilannetta jossa aurinko yhtäkkiä kirkastuisi 22 prosentilla! On toki mahdollista että tämä on ollut heidän suunnitelmansa aikoinaan mutta ovat luopuneet siitä koska näin suuri lämpeneminen olisi tuhoisaa heille itselleenkin (maapallon keskilämpötila noin 290 Kelviniä ja 22%:n lisäys on 64 Kelvin-astetta). Täten, heidän päämääränsä saattaa olla että saastuttaminen jatkuisi millä hinnalla tahansa jotta suojaava saastekerros pysyisi (Hurrikaani Katrinalla ja Ritalla ei ole todellista vaikutusta ihmisten käyttäytymiseen; tarkoitus on kenties ollut vain Bushin suosion pudottaminen).


Yhteenveto: myös haihtumisen vähentyminen 1990-luvulla todistaa tämän saastekerroksen olemassaolosta. Näitä mittauksia on tehty jo sadan vuoden ajan yksinkertaisesti mittaamalla kuinka paljon vettä astiasta on vuorokaudessa pääsyt haihtumaan. Koska Yhdysvalloissa auringonvalo on vähentynyt keskimääräistä vähemmän, ilmaston olisi pitänyt lämmetä vastaavasti enemmän. Kuitenkin, osoitin aikaisemissa tutkimuksissani (lue tästä ja tästä) että siellä ilmasto ei ole juurikaan lämmenyt. Joten, paljastukset auringonvalon heikkenemisestä vahvistavat entisestään väitettäni että asiassa on jotain hämärää -- muutenkin kuin vain kirjaimellisesti.


Olen lukenut että Pieni jääkausi johtui siitä että aurinko oli tuolloin prosentin neljänneksen himmeämpi. Lämpötilat olivat Euroopassa noin asteen nykyistä alempia. Kuinka paljon suurempi luku 22 onkaan verrattuna lukuun 0,25! Maapallo on tällä hetkellä uskomattoman onnekkaassa tasapainotilassa mutta tilannetta pitää seurata silmä tarkkana, pienikin töytäisy saattaa suistaa tasapainotilan jompaan kumpaan suuntaan. Lentolipun ostaminen näyttää tällä hetkellä olevan ympäristöteko niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.


Pasi Toivonen
Tutkija


Takaisin