Untitled Document

Nostradamuksen vuosiluvut yhteneväiset Raamatun kanssa!

Muistan 1980-luvun lopulla lukeneeni Ultra-lehden mielipidepalstalta kun eräs lukija vihaisena kirjoitti, että miksi he jauhaavat maailmanloppua vuosituhennen vaihteeksi kun Nostradamus kirjoitti että se tulee vasta vuonna 3797. Tämä oli ensimmäinen kerta kun luin että hän oli ennustanut tällaista, vaikka itse nimi oli muistaakseni jo tuttu. Tämä oli jo silloin epämiellyttävä paljastus ja unohdin sen 15 vuodeksi. Myös New Age -hörhöt kristittyjen lailla odottivat vuosituhannen vaihteeksi vaikka mitä.


Danielin kirjassa vihjataan että tuhatvuotinen valtakunta ei ala aivan pian. Daniel 10:14:

"Ja minä tulin opettamaan sinulle, mitä on tapahtuva sinun kansallesi päivien lopulla; sillä vielä tämäkin näky koskee niitä päiviä."

Luvussa 11-12 sitten kerrotaan tämä näky. Kerrotaan useista kuninkaista jotka nousevat edellisen kaaduttua, ja viimeinen näistä, "kelvoton", monien sotaisten vaiheiden jälkeen häpäisee pyhäkön linnoituksineen, korottaa itsensä, uhittelee jokaista jumalaa vastaan sekä kokee loppunsa säädetyn ajan kuluttua. Tämä "kelvoton" lienee Antikristus.


Jokaisen pitäisi helposti nähdä etteivät tapahtumat Daniel 11:1-45 tapahdu muutamassa vuodessa; pikemminkin näiden kaikkien toteutumiseen kuluu vuosikymmeniä ellei peräti vuosisatoja.


Toinen kohta joka vahvistaa edellisen. Daniel 12:5-7:

"Ja minä, Daniel, näin, ja katso, siellä seisoi kaksi muuta, toinen virran tällä rannalla, toinen virran tuolla rannalla. Ja toinen sanoi pellavapukuiselle miehelle, joka oli virran vetten yläpuolella: 'Kuinka kauan on vielä näitten ihmeellisten asiain loppuun?' Ja minä kuuntelin pellavapukuista miestä, joka oli virran vetten yläpuolella, ja hän nosti oikean ja vasemman kätensä taivasta kohti ja vannoi hänen kauttansa, joka elää iankaikkisesti: 'Siihen on vielä aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa. Ja kun pyhän kansan yhden osan hajotus on loppunut, silloin nämä kaikki täyttyvät.'"

Tämä "pellavapukuinen mies" lienee Jeesus Kristus.


En ymmärrä mitä muuta tämä aikamääre "kolme ja puoli aikaa" voisi tarkoittaa kuin 3500 vuotta. Jos nämä ovat juutalaisia vuosia, se on silloin 3450 vuotta. Joska tämä tapahtui noin vuonna 550 e.Kr, tämä "ihmeellisten asiain loppu" eli "sinun kansasi pelastuminen" toteutuisi vuonna 2900. Tämän jälkeen alkaisi 1000-vuotinen valtakunta tai se olisi juuri alkanut.


Jos Nostradamuksen ennustus maailmanlopusta vuonna 3797 pitää paikkansa, silloin 1000-vuotinen valtakunta alkaisi noin vuonna 2800. Tässä on vain sadan vuoden ero. "...kun pyhän kansan yhden osan hajotus on loppunut..." voisi tarkoittaa että nämä tapahtumat käynnistyisivät joskus sen jälkeen kun Israelin valtio on perustettu.


Jooel 2:28:

"Näitten jälkeen minä olen vuodattava henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät."

Tulkitsen Jooelin kirjan 2. luvun tarkoittavan sitä, että 1000-vuotisen valtakunnan alussa Israel muuttaa takaisin omaan maahansa, ja että vasta tämän jälkeen tapahtuu Hengen vuodatus ja Israelin lopullinen pelastuminen. Mikäli tämä tapahtuisi 100 vuotta Antikristuksen tuhoutumisen ja valtakunan perustamisen jälkeen, oltaisiin vuodessa 2900. Tällöin Nostradamus olisi täysin sopusoinnussa Raamatun kanssa. Olen aiemmin pohtinut, että milloin Hoosean kirjan luku 6 mahtaisi toteutua. "Kahden päivän kuluttua" ja "kolmantena päivänä" voi hyvinkin tarkoittaa ensi vuosituhannen vaihdetta.


Pasi Toivonen


Takaisin