Untitled Document

Illuminaattien pelikortit: Pian tapahtuu hirveitä

Steve Jackson valmistui Rice Universitystä Houstonista. Yliopistossa ollessaan hän vietti suurimman osan aikaansa pelaamalla sotapelejä sekä julkaisemalla koulun lehteä nimeltä "The Threster". Hänestä tuli kirjailija ja pelien julkaisija.


Vuonna 1980 Steve perusti oman yhtiön. Eräs hänen ensimmäisistä peleistään, "Rain on Iran" oli kohtalainen myyntimenestys. Seuraavana vuonna Steve Jackson Games (SJ Games) julkaisi ensimmäisen suuren hittinsä, "Car Wars" jota seurasi "Illuminati" ja "GURPS" eli "General Universal Roleplaying System".


SJ Games pääsi kansallisiin uutisiin vuonna 1990, sen jälkeen kun Salainen palvelu sekaantui hänen puuhiinsa sekä melkein sai yhtiön vararikkoon takavaroikomalla yhtiön omaisuutta ja tiedostoja. SJ Games haastoi Salaisen palvelun ja USA:n hallituksen oikeuteen ja voitti oikeusjutun. Hänelle maksettiin 50.000 dollaria vahingonkorvausta. Vuonna 1994 hän uudisti vanhan Illuminati-pelinsä ja siitä tuli "INWO" (Illuminati: New World Order). Tästä pelistä tuli hittituote sekä ensimmäinen peli joka toi miljoona dollaria.


INWO julkaistiin vuonna 1995. Se on lautapelin ja korttipelin yhdistelmä. Pelin idea on, että jokainen pelaaja kontrolloi yhtä salaseuraa (mm. Baijerin valaistuneet, Tietokoneiden salaliitto tai Cthulhun palvojat), tavoitteenaan kontrolloida maailmaa. Tämä tapahtuu ottamalla hallintaan erilaisia ryhmiä. Pelin voittaa se, joka ensimmäisenä saavuttaa tietyn määrän ryhmiä (riippuu pelaajien määrästä) tai vaihtoehtoisesti oman salaseuransa erikoistavoitteen (Zürichin tonttujen pitää esim. kerätä tietty määrä rahaa kun taas Baijerin valaistuneet haluavat puhdasta valtaa). Johtoasemassa olevaa pelaajaa vastaan liittoudutaan tietysti armoa tuntematta.


Alla on muutamia kortteja joita pelissä käytetään. Kuten huomaat, iskut World Trade Centeriä ja Pentagonia vastaan on kuvattu selvästi. Eräässä kortissa jopa näkyy demoni joka ilmestyi palavan tornin savupilvessä. Näissä korteissa kerrotaan myös asioista joita ei ole vielä tapahtunut: biologinen sodankäynti, epidemia, kolmas maailmansota(?) sekä tempaus. Huomaa nimi Cthulhu "Population Reduction" -kortissa. "Combined disasters" -kortti vaikuttaa erityisen pahaenteiseltä, onko se Lontoo joka tuossa tuhoutuu?


Historian uudelleen kirjoittaminen Terrori-isku Pentagon
Väestön vähentäminen Tautien kontrollointi Epidemia
Kolmas maailmansota? Tappaa rauhan vuoksi Tempaus
Terrori-isku

Esittelypelin suomenkielisestä versiosta:
http://www.melankolia.net/pelit/illuminati.html


Pelin voi tilata täältä:
http://www.sjgames.com/inwo/Takaisin