Olkaa viisaita kuin käärmeet

Be Wise As Serpents

Copyright 1991 by Fritz Springmeier

LUKU 5 -- MYSTEERIN PILARIT

Kolme asiaa jotka sinnä opit tästä luvusta:

Minä muistankun minä ensimmäisen kerran jouduin tekemisiin Jehovan todistajien kirjallisuuden kanssa. Olin lukiossa, ja perheeni kirjastossa minua kummastutti symbolinen merkki kirja kannessa. Kaksi pientä käärmettä kultaisen kielen kera siivellisen pallon ympärillä kirjan punaruskeassa kannessa. Tämä kirja oli osa sarjaa Studies in the Scriptures. Tämän oudon symbolin merkitystä ei selitetty. Ilmiselvästi, tämä merkitys oli niitä varten "jotka tietävät" eivätkä satunnaista lukijaa varten.

Kirjan Studies in the Scriptures kirjoittaja puhui tulevasta kultaisesta aikakaudesta. MInun teini-ikäinen mielini oli innokas oppimaan kaikkea uutta: Platon, John Dewey, Will Durant, Mahatma Gandhi, sekä monet muut filosofit ja uskonnolliset johtajat kiinnostivat minua. Nuorena minä aina kysyin: "Miksi?"

Olin utelias Jehovan todistajien suhteen. Esimerkiksi, miksi he kutsuivat kokouspaikkaansa saliksi. Miksi ei kirkoksi, kappeliksi, temppeliksi tai muuksi vastaavaksi? Miksi saliksi?

Miksi kaikki salailu? Miksi kaikki Vartiotorni-seuran kirjoittajat ja johtajat on verhottu hämärään? Miksi ei pidetä kirjaa jäsenistä? Annettu vastaus, että vainojen tähden, ei tyydyttänyt minua. Miksi?Koska muut ryhmät joita yhtälailla vainottiin päätyivät muunlaisiin ratkaisuihin, ratkaisuihin joihin ei liittynyt salailu. Muut sanoivat: "Me luotamme Jumalaan ja olemme valmiita kärsimään Hänen tähtensä joten miksi olla salaileva? Mitä salattavaa meillä on?"

Tämä salailun valinta on juuri tämä, valinta, päätös. Ja tämä tehtiin Vartiotornin pyramidin huipulla, Vartiotorni-seuran presidentin toimesta, ja tämä salailun asenne valuu alas pyramidin kylkeä pitkin Jehovan todistajiin.

"Olin kiinnostunut mahdollisuudesta liittyä Jehovan todistajiin", eräs henkilö kertoi tälle kirjailijalle, "mutta kun minä saavuin Valtakunnansaliin, kokous oli alkanut. He olivat lukinneet ovat, siellä ei ollut ikkunoita, enkä minä halunnut olla missään tekemisissä tämänkaltaisen salailevan uskonnon kanssa."

Vastaukset kysymyksiin mistä Jehovan todistajat saavat oudot uskomuksensa, oudot oppinsa ja asenteensa ovat peräisin ensisijaisesti kahdelta mieheltä. Nämä kaksi miestä, Charles Taze Russell ja Joseph F. Rutherford tekivät kaikki Vartiotorni-seuran päätökset ensimmäisen kuudenkymmenen vuoden aikana.

Ray Franz, joka oli tärkeä hallituksen jäsen kertoi että nämä kaksi ensimäistä Watchtower Bible and Tract Societyn presidenttiä "toimivat yksinvaltaisesti, ilman että hallitus olisi puuttunut asiaan millään tavalla". Näiden kahden WT-johtajan jälkeen, kaksi muutakin presidenttiä on palvellut, Knorr ja Franz. Mutta vaikka Knorr oli muodollinen johtaja, Frederick Franz oli todellinen uskonnollinen johtaja. Hallituksen jäsen Klein viittasi Frederick Franziin heidän "oraakkelinaan". Mutta tänään heidän oraakkelinsa on 97-vuotias, sokea ja ainoastaan vertauskuvallinen johtaja.

Kuinka tämä tutkija yrittää ymmärtää näitä ongelmia ja miehiä?

Jotkin tämän kirjailijan johtopäätöksistä jotka muodostuivat vuosikausien tutkimusten seurauksena, ovat että tulee varmasti eteen monia ansoja tutkittaessa salailevia organisaatioita.

Materiaali jonka salaiset organisaatiot kirjoittavat yleisöä varten on usein ladattu fiktiivisellä informaatiolla. Modernit vapaamuurari-kirjailijat ovat erittäin varmoja siitä että varhaisten vapaamuurari-kirjailijoiden kirjoituksiin, kun he kirjoittavat loosheista, ei ole luottamista. Jokainen vapaamuurari-kirjailija ei myönnä olevansa vapaamuurari. Vapaamuurarit ovat valehdelleet osoittaakseen oikeutuksensa. Jehovan todistajat ovat syyllistyneet samanlaisiin asioihin, mutta ovat myös pettäneet selittämällä olemattomiksi opilliset ristiriitaisuudet, nolot skandaalit, kaiken mikä ei sovi heidän imagoonsa Jumalan epäitsekkäästä täydellisestä organisaatiosta. Ajoittain, he ovat kirjoittaneet historiansa uudelleen jotta se sopisi "nykyiseen totuuteen".

Sekä vapaamuurari-kirjailijoilla että ei- vapaamuurari-kirjailijoilla on usein virheellinen näkemys että kaikilla vapaamuurareilla on yhteinen päämäärä, yhteiset uskomukset ja yhteiset menetelmät. Ylimmällä vapaamuurareiden johdolla on päämäärät jotka paljastetaan tässä kirjassa. Alemman tason vapaamuurarit ovat peite. Useimmilla vapaamuurareilla on rajoitettu tieto vapaamuurariudesta. Vapaamuurarin naapuri voi nähdä oman henkilökohtaisen kokemuksensa perusteella kaikkien vapaamuurareiden universaaliuden. Hän on kenties ainoastaan kokenut tämän looshin filantrooppisen veljeskunnan termein, eikä ole viitsinyt opiskella mitä vapaamuurarit ovat historiallisesti tehneet, tai mitä korkeammat tasot paljastavat. Kuten alokkaat kentällä, heillä ei ole tietoa ylemmän tason suunnitelmista.

vapaamuurarit ovat verhonneet aktiviteettinsa. Korkeampia asteita kutsutaan "vierusasteiksi" ja he väittävät että korkeammat asteet eivät ole korkeampia, vaan yksinkertaisesti toistensa sivulla. Totuuden etsijän täytyy raivata tiensä näiden metkujen läpi.

Kuinka voidaan tutkia näitä outoja vapaamuurareiden yhteyksiä Vartiotorni-seuraan, mormoneihin ja muihin uskonnollisiin ryhmiin?

Se on kuin olisi poliisi joka joutuu tutkimaan epäilyttävää auto-onnettomuutta. Jos hän tuomitsee sen "onnettomuudeksi" mieluummin kuin murhaksi, hän rajoittaa lähestymistapaansa vihjeiden keräämisen suhteen. Toisaalta, jos hän olettaa pahinta ja näkee sen murhana, hän kerää kaikki todisteet mitkä hän vain saa käsiinsä. Tämä kirja on yritys kerätä todisteita. Kyllä, fakta on, että se että tämä poliisi kerää faktoja tarkoittaa että hän on epäileväinen. Esimerkiksi, vain se että C.T. Russell oli vapaamuurari, ei tarkoita sitä että Jehovan todistajat tänään liittyisivät vapaamuurareihin.

Nyt tämä kirjailija ei voi itse asiassa viedä lukijaa kaikkien vaiheiden lävitse jotka hän on läpikäynyt päästäkseen ratkaisuunsa. Mutta hän voi ohittaa niitä joitakin tässä kirjassa. Tämä kirjailija on tullut johtopäätökseen että seuraava Manly P. Hallin lausunto -- hän oli korkean tason vapaamuurari joka oli salaisessa kolmentoista jäsenen Maailmankonsiilissa -- on tarkka heijastuma vallasta jonka vapaamuurareiden mysteeriuskonnot tuntevat omaavansa:

"Uusien nimien alla, ja uudella tulkinnalla, tämä vanha viisaus joka ohjasi muinaisten ihmisten kohtaloita otetaan uudestaan esille ja herätetään henkiin. Tulee yhä suuremmasa määärin todistetuksi että viisaus ja ymmärtämys yksin voi suoda tämän turvan ja onnellisuuden jota kaikki ihmiset etsivät käyttökelpoisen elämän perustukseksi. Kultaisen aikakauden kunnioitettujen viisaiden miesten varjoisat muodostumat nousevat jälleen, houkutellen meidän arvostustamme. Vaikka he ovat olleet pitkään karkotettuina meidän kuolevaisten päämäärien ympäristöstä, nämä jalot ihmiset nostetaan uudelleen jalustalle ihmiskunnan suurina opettajina. Nämä muinaiset mysteeriuskonnot jotka kukoistivat kauan ennen nykyaikaisen elämäntavan nousua, on nostettu keskipisteeseen edistyksellisten johtajien toimesta psykologian ja vertailevan uskonnon alueella."
Manly P. Hall on oikeassa siinä että hindulaisuus esitellään tänään uudella nimellä, "New Age Movemant". Ja totta, hindulaisilla rukousmuodoilla, joogalla ja transcendentaalisella meditaatiolla on uusi tulkinta, ne ovat voimistelua. Ja nämä kunnioitetut hindulaisuuden ja noituuden viisaat miehet ovat nousseet (ja kaatuneet kuten tämä "Bhagwan Shree" Rajnees ja Krishnamurti, ja New Age -johtajat Jim Jones ja Adolf Hitler). Kuitenkaan, edistykselliset johtajat eivät ole tuoneet New Age -liikettä keskipisteeseen. Tämän vuoksi tätä kirjaa tarvitaan.

Tämän kirjailijan kokemukset New Delhistä, Intiasta, ovat todellakin kuva New Age- uskomusten lopputuloksesta. On monia vihjeitä ympärillä. Esimerkiksi, tämän kirjailijan postimerkki-kokoelma sisältää intialaisia postimerkkejä jotka on painettu natsi-Saksassa, vain häivähdyksenä yhteyksistä Hitlerin lupaaman Milleniumin ja New Agen lupaaman Uuden järjestyksen välillä. Ei, edistykselliset johtajat eivät ole tuoneet näitä asioita selkeään polttopisteeseen. Niille jotka ovat kiinnostuneita Valtaeliitin asioista, niille jotka eivät halua olla Uuden maailmanjärjestyksen tottelevaisia palvelijoita, niille tämä kirja on kirjoitettu. Omistettuna niille jotka rakastavat totuutta ja vapautta, johdattakoon tämä kirja heidät maksamaan lopullisen uhrin jääräpäisyydestään -- kuoleman.

Aloitetaanpa tutkimalla näitä kolmea arvoituksellista asiaa Vartiotorni-seuran johtajan, Charles Taze Russellin ympärillä. Nämä olivat siivellinen aurinko-kiekko, pyramidi ja tuleva Kultainen aikakausi. On häiritsevää huomata että nämä asiat ovat kolme huomattavaa asiaa joista keskustellaan Manly P. Hallin klassisessa esoteerista vapaamuurarillista tietoa käsittelevässä kirjassa, The Secret Teachings of All Ages. Kun me selaamme manly P. Hallin kirjan läpi, sivu toisensa perään on viittauksia tulevaan Kultaiseen aikakauteen. Me törmäämme myös tähän siivelliseen aurinko-kiekkoon (sivu XLIX) joka selitetään solaarisella kolminaisuudella, ja joka edustaa Kultaisen aikakauden lukuisia aurinkoja. Ainakin kahdeksalla sivulla keskustellaan pyramideista yksityiskohtaisesti, erityisesti tästä Suuresta pyramidista josta pastori C.T. Russell kirjoitti niin paljon. Sivulla XLIII on kuva tästä Suuresta pyramidista Piazzi Smythin, C.T. Russellin mentorin piirtämänä. On kerrottu tarkkaan että Smyth oli Vartiotorni-seuran asiantuntijoiden mentori Suurta pyramidia koskevissa asioissa. Smyth oli lähde sekä Manly P. Hallin esoteeriselle Suurta pyramidia koskevalle tiedolle että myöskin C.T. Russellin ja Edgarin veljesten (hyvin tunnetut WT:n luennoitsijat Suurta pyramidia koskevassa asiassa) Suurta pyramidia koskevalle tiedolle.

Ideat eivät synny tyhjästä

Kun jotakin uutta ilmestyy, meidän on hyvä muistaa että "ei mitään uutta auringon alla".

Minä havainnollistin tätä asiaa aiemmassa kirjassani The Watchtower & The Masons. [Tämä kirja Be Wise As Serpents sisältää osin samaa materiaalia kuin aiempi kirja, mutta tällä kertaa mukana on enemmän yksityiskohtia ja parempia selityksiä.]

Kenties lukija voi miettiä hänen omia kokemuksiaan jotka opettivat hänelle kuinka meidän ajatuksemme ovat peräisin joistakin lähteistä eikä tyhjyydestä.

Minä ihmettelen että kuinka paljon jatkuvuutta moderni ihminen on saanut esi-isiltään. Tämä asia tuli minulle selväksi eräänä päivänä. Minä tutkin muinaista egyptiläistä kirjoitusta 19. dynastian ajalta odotellessani ruokaa ravintolassa. Tämä näyte oli 3.300 vuotta vanhaa kirjoitusta.

Eräs arabi lähestyi minua ja aloitti keskustelun koska hän ajatteli että minä luin arabiaa. Tämä sai minut mietteliääksi. Assyrialaiset, persialaiset, kreikkalaiset ja roomalaiset valloittivat Egyptin, ja näin egyptiläisillä oli ollut käytössään useita kirjoitusjärjestelmiä. Kuitenkin he valitsivat melko myöhään käyttää arabialaista järjestelmää joka muistuttaa heidän vanhaa järjestelmäänsä. Tämä sana "valita" on tässä sillä perusteella että ihmiset ovat vastuussa omista teoistaan. Ihmisillä on tapana rakentaa vanhojen ajatusten päälle. Ihmiset mieluummin lainaavat vanhaa kuin luovat uutta (kuten minä lainasin tämän kappaleen aiemmasta kirjastani). Kun ihmiset näkevät jotakin "uutta" saapuvan historiassa, kuten aakkoset, on sitten aihetta kysyä että mistä nämä "uudet" ideat ovat lähtöisin. Aakkosten ollessa kyseessä, joku etsii vihjeitä että milloin ne otettiin käyttöön. Uudet ideat harvoin tulevat tyhjyydestä.

Jos tutkija jäljittää että mistä Charles T. Russellin ajatukset ovat peräisin hänet viedään lähteen luokse joka oli yleinen lähde myös muille uskonnoille. Tämä tutkija alkaa nähdä kaavoja ja ymmärtää että uskonnoilla jotka juontavat juurensa Russellin lähteestä on yhteinen päämäärä. Näiden ryhmien jäsenet ovat tästä tietämättömiä, ja tietämättään auttavat tämän suunnitelman toteutumisessa.

Russell & siivellinen aurinko-kiekko

Vuonna 1910 Russell teki toisen matkansa Egyptin pyramideille. Hän meni Suuren pyramidin sisään. Kun hän palasi, hän informoi Vartiotorni-lehden lukijoita tämän Suuren pyramidin salaisesta viestistä. Hän teki myös joitakin muutoksia kirjojensa ulkoasuun. Hänen kirjansa Studies in the Scriptures sai tämän egyptiläisen siivellisen aurinko-kiekon kanteensa ja myös muut Vartiotorni-seuran kirjat saivat sen. Samaan aikaan hän yritti saada kansainvälisen ulkoasun kirjoihinsa painattamalla niiden kanteen tekstin "London and Brooklyn" tai "Brooklyn and London".

Toinen uskonnollinen johtaja, Helena Petrovna Blavatsky, Teosofisen Seuran johtaja, myös käytti tätä siivellistä aurinko-kiekkoa. Hän sattumoisin alkoi käyttää sitä Teosofisessa aikakauslehdessä vuonna 1912. Hän teki myös pyhiinvaellusretken Suurelle pyramidille, ja kuten Russell hän tutki sen käytäviä ja kammioita. Hän vietti koko yön Suuren pyramidin sydämessä, Kuninkaan kammiossa.

Viisi käärmeen toisiinsa linkitettyä konseptia

Tällä Teosofisella seuralla oli haara Pittsburghissa silloin kun Russell asui siellä, sekä myös Brooklynissä jonne Russell muutti. On vaikea kuvitella ettei Russell koskaan olisi ollut yhteydessä tähän ryhmään. Erityisesti siksi koska hän kirjoittaa heistä, ja mainitsee yhteyksistään teosofeihin. Mielenkiintoista, tämä mies joka oli kuuluisa Irish Lodge of Theosophyssä oli George W. Russell, joka kirjoitti Irlannin teosofeille. Tämä Golden Dawn oli sekä seura että seuran aikakauslehti jonka eräs vapaamuurari käynnisti vuonna 1887. George W. Russellia kiehtoi tämä järjestys (Golden Dawn) sekä sen Temple of Isis joka köytti siivellistä aurinko-kiekkoa pääporttinsa yläpuolella. Nämä sidokset vapaamuurareihin, New Ageen ja Teosofiseen seuraan ovat läheisiä. Tämä Skotlantilainen riitti käynnisti modernit ruusuristiläiset joka käynnisti H.P. Blavatskyn Teosofisen seuran. He rahoittivat hänen jatkuvaa matkusteluaan. Tämä Luxorin veljeskunnan suurmestari suositteli Blavatskya Olcottille kirjeessä joka oli kirjoitettu kullanvärisellä musteella vihreälle paperille. Olcott, joka itse oli aktiivinen vapaamuurari ehdotti H.P.B:lle että he käynnistäisivät Teosofisen seuran käyttäen heidän vapaamuurarien, ruusuristiläisten, kabbalistien ja spiritualistien ryhmiä jotka kokoontuivat newyorkilaisessa asunnossa. Tämä Skotlantilainen riitti on myös julkaissut New Age -aikakauslehteä yli sadan vuoden ajan sekä edistänyt New Age -liikettä vapaamuurariloosheista käsin. Teosofisen seuran julkaisuja on vapaamuurareiden kirjastoissa ja he myös lukevat niitä. Useimmat nykyisten ruusuristiläisten johtajat ovat olleet vapaamuurareita. Teosofisen seuran johtajat ovat yleensä olleet naisia. Teosofista seuraa on kutsuttu termillä "co-Masonry" (vapaamuurareiden sivuhaara). Teosofinen seura on avoimesti edistänyt New Age -liikettä toisin kuin Skotlantilainen riitti joka on tehnyt sitä peitellysti. Teosofisen seuran johtajat ovat olleet meedioita, mikä on mielenkiintoista, sillä tällaisia ovat myös Vartiotorni-seuran johtajat. Eräs Teosofisen seuran johtajan kirjoittama kirja on nimeltään On the Watchtower. Se on perusteos vapaamuurareiden kirjastoissa, ja se on kokoelma teosofien artikkeleita. Enemmän Vartiotorni-seurasta ja sen yhtäläisyyksistä Teosofiseen seuraan myöhemmin.

Mistä tämä symboli on peräisin

Tutkija löytää samanlaisia siivellisiä palloja Lähi-idän mysteeri-uskontojen parista, mutta tämä versio siivellisestä aurinko-kiekosta on peräisin muinaisesta Egyptistä. Se kuvaa Osirista (Aurinko-jumalaa), Horusta ja Isistä.

Ne jotka opiskelevat egyptiläistä magiaa ja harjoittavat sitä tänään käyttävät tätä symbolia sen maagisten ominaisuuksien vuoksi. "Vertauskuvana ilman elementistä, tämä koostuu aurinko-tyyppisestä kiekosta johon on liittynyt siipipari. Rituaalisessa magiassa se roikkuu alttarin yllä itäänpäin suunnattuna, ja sitä käytetään kun kutsutaan sylfidien (keijukaisten) apua ja suojelusta." Näin sanoo tällaisen magian asiantuntija kirjassaan Practical Egyptian Magic. [Murry Hope, "Practical Egyptian Magic", s. 107]

Kirjassa jota Church of Illumination (ruusuristiläiset) käyttävät opetukseen sanotaan: "Siivellinen pallo on mitä suurimmassa määrin ruusuristiläinen symboli vaikka Illuminati voi väittää sitä itselleen, ja voidaan myöntää että sen on egyptiläistä alkuperää. Tämä siivellinen pallo on valmistautuneen sielun symboli joka lentää takaisin sen liomis-lähteelle Elysialaisten kenttien/peltojen taakse." [R. Clymer, "The Rosicrucians And Their Teachings", s. 112]

Jos uppoudutaan syvemmin ruusuristiläiseen ajatteluun, saadaan selville että saksalainen Illuminati käytti tätä siivellistä aurinko-kiekkoa. Tämän maagisen symbolin käyttö ajoittuu Kabbalaan. Kabbalistit käyttävät sitä kuvaamaan Jahvea. Kuitenkin, heidän täydellinen selityksensä siitä kuka Jahve on, on että Jahve on Aurinko-Jumala. Hän on kabbalisteille sama kuin gnostilainen auringonjumala Demiurgus tai kreiikalainen ylijumala Zeus, jota nimeä ajoittain käytetään Jahven tilalla. Tämä juutalainen mystinen ajattelu joka tunkeutuu ruusuristiläiseen ajatteluun sitten nähdään havainnollistettuna salaisessa 1500-luvun ruusuristiläisessä kirjassa Die Goldene Zeit (Kultainen aikakausi) mikä esittää tämän siivellisen kiekon maagisen Tetragrammationin kanssa auringon kiekon keskuksessa.

Lähteistä joita tässä on käytetty, lukij aon oppinut että Illuminati ja ruusuristiläiset käyttävät tätä siivellistä aurinko-kiekkoa.

Kysymyksiä ja vastauksia

Joku saattaa protestoida että jos Russell meni Egyptiin hän on saattanut saada tämän symbolin Egyptistä, eikä esoteerisilta vapaamuurareihin liittyviltä ryhmiltä.

On totta että tämä kuva löytyy egyptiläisistä temppeleistä. Esimerkiksi, eräs kaikkein hätkähdyttävimmistä löydöistä oli Kuningas Tutin hautakammio, jotka löydettiin seitsemän vuotta C.T. Russellin kuoleman jälkeen. Vierailijat voivat nähdä tämän siivellisen aurinko-kiekon jokaisen oven yläpuolella.

Kuitenkin, eri paikoissa egyptiläiset ovat käyttäneet erilaisia tyylejä tämän aurinko-kiekon kuvaamisessa. Nämä käärmeet voivat näyttää kyykäärmeiltä tai kobrilta, ja ne saattavat olla jopa putoamassa alas mieluummin kuin katsomassa poispäin aurinko-kiekosta. Tutkittaessa mitä kirjoja russellilla oli saatavilla, ja millaisia piirroksia Russellin on ollut mahdollista tutkia Osiriksen, Isiksen ja Horuksen kolminaisuudesta, se on tämän kirjailijan johtopäätös että hän on voinut nähdä vaihtelevan määrän erilaisia tulkintoja joista hän ei käyttänyt yhtäkään. Kuitenkin, hän seurasi sitä tapaa jolla esoteriset vapaamuurarit piirsivät sen, joten hänen lähteensä oli todennäköisesti esoteerinen lähde.

Jotkut ovat spekuloineet että tämä siivellinen aurinko-kiekko kuvaisikin enkelin siipiä kuten kerubilla. Tämä on tietämättömän henkilön arvaus. Kun katsotaan tarkasti Russellin kirjoja nähdään että kiekon molemmissa päissä on käärme. Se on epäilemättä siivellinen aurinko-kiekko.

Mitä tekemistä C.T. Russellilla & Vartiotorni-seuralla on aurinko-jumalan kanssa?

Yllättävää, on lukuisia viitteitä jotka osoittavat siihen että C.T. Russell todellakin uskoi aurinko-jumaluuteen. Russell puhui Zoroasterista todellisena profeettana (WT 1906, s. 14). Seuraajat pitivät Zoroasteria aurinkojumalana. Cyrus Suuren, jonka nimi tarkoittaa aurinkoa, seuraajat pitivät häntä aurinko-jumalana. Russell ajatteli että Cyrus Suuressa henkilöityi Jeesus Kristus. Russell itse asiassa uskoi että ylösnoussut Jeesus oli auringon keskuksessa.

Russell [kuten Meller. Suom. huom.] löysi aina raamatunkohdan tukemaan kaikkea mihin hän halusi uskoa.

Malakia 4:2 sanoo: "Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat..." Russell on antanut erilaisia tulkintoja tästä jakeesta. Kokonaisvaltainen tutkimus osoittaa että tämä vanhurskauden aurinko on Jeesus Kristus ja Hänen seurakuntansa.

Mysteeri-uskontojen symbologiaa

Luettuani tuhansia sivuja mysteeri-uskonnoista, kymmeniä vapaamuurareiden kirjoja jotka käsittelevät heidän uskonnollista symbologiaansa, useita kirjoja ihmiskunnan myyttisistä vertauskuvista sekä kristillisiä kirjoituksia, tuli selväksi että viisi konseptia on toistuvasti linkitetty toisiinsa maailmanlaajuisesti ja että jokainen näistä viidestä toisiinsa linkitetystä ajatuksesta on myös ollut edustettuna käärmeen konseptissa.

On ymmärrettävää kuinka ihminen eri alueilla kykeni näkemään tähdet, lähimmän tähden eli auringon ja tulen, ja palvomaan näitä asioita. On myös helppo nähdä kuinka ksksi ihmisen sisäistä tulta, seksuaalinen intohimo ja utelisisuus voidaan yhdistää auringon, tähtien ja tulen palvontaan. Jos yksi oli palvomisen arvoinen, silloin kaikki muutkin olivat myös. On helppo ymmärtää kuinka papisto kykeni suostuttelemaan ihmiset luovuttamaan heille auktoriteetin jotta näitä asioita palvottaisiin kunnolla. Tutkittaessa auringon palvontaa näissä klassisissa maailmoissa huomataan että papit varasivat itselleen itsensä esoteerisen palvomisen joka oli piilossa tulen, käärmeen ja auringon palvomisen takana. Egyptiläiset papit jotka opettivat ihmisille auringon palvontaa Mooseksen päivinä olivat monoteistisia. Tämä monoteistinen Jumala oli Valonkantaja.

Jotta ymmärrettäisiin pyramidien merkitys vapaamuurareille (ja uusiaikalaisille yleensä) me voimme näyttää kuinka pyramidit ja erityisesti Gizan Suuri pyramidi liittyvät näihin viiteen toisiinsa lukittuun konseptiin.

Tämä Suuri pyramidi on tärkeä vapaamuurareille vapaamuurareiden lähteiden mukaan koska:

  1. Vihkimys Suuressa pyramidissa tekee ihmisestä Jumalan.

  2. Tämän Suuren pyramidin sanotaan olevan profeetallinen kun sen käytävät mitataan (viisaus).

  3. Auringon palvojat rakensivat tämän Suuren pyramidin (auringon palvonta).

  4. Kaikkien pyramidien sanotaan lähettävän energiaa.

  5. Pyramidit ovat arkkitehtuurinen kuva taivaaseen nousevasta liekistä (tuli).

  6. Pyramidit ovat ylöspäin nouseva kolmio edustaen miehen suvunjatkamis-prinsiippiä.
Kun vapaamuurarit Charles T. Russell ja H.P. Blavatsky tekivät pyhiinvaellusmatkojaan Suurelle pyramidille ja menivät Kuninkaan kammioon on mahdollista että heidän käyntiensä merkitykseen liittyi yllä olevia asioita.

Filosofia joka on mysteeriuskontojen, vapaamuurareiden, teosofian, gnostilaisuuden ja New Age -liikkeen takana jatkaa ajatusta että ihmisen pitäisi havitella hyvän ja pahan tiedon puun hedelmää sillä se tekee hänestä Jumalan. Nämä uskonnolliset filosofiat myös julistavat että "Todellinen" Kristinusko (kosminen tai New Age -kristinusko) on myös tätä kosmisen valaistumisen etsintää.

Monet gnostilaiset uskonnot vihaavat perinteistä Kristinuskoa. He ovat vuosien ajan kritisoineet raamatullista kristillisyyttä siitä että se estää ihmiskuntaa löytämästä jumalallisuuttaan.

Jotkut ihmiset pitävät kiinni näkemyksestä että Saatanaa ja demoneita ei ole olemassa. He ovat vapaita spekuloimaan näin, mutta ei ole keinoa joka osoittaisi oikeaksi heidän spekulaationsa. Toisaalta, on helppoa vahvistaa puolueeton uskomus demoneihin tutkimalla lukemattomia todistuksia niistä, esimerkiksi J.W. Montgomeryn kirja Principalities And Power, joka on kirjoiitettu kirjoittajan tehtyä vuosikausien ajan tutkimusta demonien olemassaolosta, ja hän teki seuraavanlaisen johtopäätöksen: "Ongelma joka liittyy sen määrittelemiseen että onko demonista riivausta olemassa ja että onko noituus todellista, on ilmiömäisen yksinkertaista. Todisteet ovat ylitsevuotavia."

Mikä hyvänsä meidän näkemyksemme demoneista ja niiden realiteeteista onkaan, on olemassa esimerkkejä ihmisten käyttäytymisestä joka on niin brutaalia että me annamme sille nimen "epäinhimillinen". Joten miksi nämä ihmiset ovat niin "demonisesti" tuhoisia? Kuinka me selitämme miehen kuten Pol Pot joka julmasti tappoi puolet maansa väestöstä? Nämä olivat hänen omaa kansaansa. Rationaaliset vastaukset eivät selitä tällaista irrationaalista tuhoisaa käyttäytymistä. Tälle tuhoavalle voimalle voidaan antaa nimi "demoninen", riippumatta siitä että näemmekö me demonit todellisena vai psykologisena ilmiönä.

"Be Wise As Serpents..." Mitä olivat nämä asiat jotka olivat vaakalaudalla Eedenin puutarhassa? Jotta me olisimme viisaita kuin käärmeet, mitä oli se minkä käärme tiesi ja mitä Eeva ei tiennyt? Kertomus Eedenin puutarhasta tuo esiin raamatullisen näkemyksen tästä asiasta aivan Raamatun ensi lehdiltä.

Käärme tiesi että ihminen oli ihminen, ja että se oli ihmisen harhaluulo yrittää tulla jumalaksi. Ainoa keino siitä lähtien ihmiselle ajatella että hän on saavuttanut jumaluuden on että jos hän pettää itseään. Ja käärme on siellä auttaakseen häntä yrittämään. Mutta miksi Käärme haluaisi ihmisen etsivän jumalallisuutta ottamalla hedelmän hyvän ja pahan tiedon puusta?

Raamatullinen näkemys Jumalasta on että ihmisen ei pitäisi yrittää määritellä mikä on hyvää ja mikä on pahaa tarrautumalla tietoon -- tätä on hyvän ja pahan tiedon puun hedelmän syöminen. Ihmiselle sen päätteleminen mikä on oikein ja mikä väärin on nimeltään "tilanteeseen sidottu etiikka". Mieluummin kuin että ihminen teeskentelisi olevansa Jumala julistamalla että mikä on oikein ja mikä väärin hänen tilanteeseen sidottuun etiikkaansa liittyvän viisauden perusteella, ihmisen pitäisi sallia että Jumala päättää. Luoja on asettanut fyysiset, hengelliset ja moraaliset lait. Mutta valinnanvapauden lahja oli annettu ihmiselle. Tämä oli Jumalan tahto. Jumalan tahto sallii huonot valinnat ihmisen osalta, mukaanlukien option hylätä rakastava Luoja ja luoda omat säännöt vastoin totuutta.

Tänään, me näemme että monet nuoret ihmiset eivät halua ottaa vastuuta tekemällä valintoja itse siitä mikä on oikein ja mikä väärin. He juoksevat gurujen luokse ja asettavat valinnanvapautensa näiden New Age - "jumalien" jalkojen alle. "Kerro minulle mitä tehdä", he kysyvät. Ja sitten miehet kuten Jim Jones, joka ajatteli olevansa Jumala, tekivät valinnat näiden nuorten puolesta usein kohtalokkain seurauksin.

Miksi Saatana rohkaisee ihmistä etsimään jumalallisuutta? Jopa tänään ihmiset ovat yhtä naiveja kuin Eeva liittyen tähän kysymykseen. Saatana ja demonit todella vihaavat Luojaa ja haluavat tuhota Hänen luomakuntansa. Mutta kuinka jumaluuden etsiminen itsestä auttaa ihmiskunnan tuhoutumisessa? Teosofinen seura kertoo meille: "Kaikki filosofia on pyrkimystä todellisuuden ymmärtämiseen; mutta se on pelkästään älyllinen pyrkimys, ja kun se on sellainen, sen täytyy olla aina hedelmätön pyrkimys."

Ihmisen kyvyttömyys löytää jumalallisuutta järjen ja logiikan keinoin on toistuvasti havaittu kaikkien suurten ajattelijoiden toimesta. Ihminen on aina epäonnistunut. Esimerkiksi, filosofi William James kertoo meille kirjassa A Pluralistic Universe sivulla 212 näin: "Omalta osaltani olen lopulta taipunut luovuttamaan logiikan osalta peruuttamattomasti. Sillä on kuolematon käyttö ihmiselämässä, mutta tämä käyttö ei tutustuta meitä teoreettisesti todellisuuden olennaisimpaan luontoon."

Totuuden etsijä ei voi ymmärtää totuutta käyttäen ainoastaan logiikkaa ja järkeä -- se päättyy umpikujaan. Jumala paljastaa totuuden ihmiselle Raamatun mukaan ja ihminen tottelee tai on tottelematta.

Jos ihminen valitsee olla tottelematta, ja haluaa etsiä omaa totuuttaan, hänen poikkeuksetta täytyy hylätä logiikka ja järki ja kääntyä mystiikkaan, näihin okkultistisiin mysteeri-uskontoihin mukaanlukien hindulaisuus. Jotta saavuttaisi tämän jumalallisuuden harhan, vihkiytynyttä rohkaistaan jättämään todellisuus käyttämällä huumeita, itse-hypnoosia, hillitöntä seksuaalista aktiviteettia, mielen psykoottisia tiloja ja transsia.

Teosofinen seura sanoo: "Eräät meidän moderneista filosofeista ovat alkaneet ymmärtää tämän faktan: kuuluisa Henri Bergson, puhuu korkeammista sielunkyvyistä jota hän kutsuu intuitioksi, ja josta hän sanoo että että niiden täytyy korvata järki mikäli me haluamme olla yhteydessä todellisuuteen." [William Kingsland, "The Gnosis And Christianity", The Theosophical Publishing House, 1975, s. 13] Teosofinen seura uskoo että maailma ei ole mitään muuta kuin illuusio, ajatus jonka he ovat oppineet hindulaisuudesta.

Järkeily jota nämä ihmiset käyttävät on järkeilyn muoto joka ei ole Jumalan auktoriteetin alla eikä täten ole Hänen suojeluksensa alla turvassa demoniselta vallalta. Poistuminen Jumalan auktoriteetin alta on kuin poistuminen sateenvarjon alta sateella -- tarjottu suoja on poissa. Vaikka nämä ihmiset käyttävät järkeä, se on vääristynyt versio. Kuolevat ateistien sanat, jotka koroittavat järkeä, osoittavat että he usein löytävät että heidän filosofiansa onkin huijausta.

Hyötyykö Saatana siitä kun hän katsoo ihmisten hamuavan tietoisuuden muuttuneita olotiloja ja hylkäävän todellisuuden? Kyllä. Elämä joka keskittyy itsensä pettämiseen on tuhoisaa elämää.

Saatanan valtakunta, jota usein kutsutaan tämän maailman valtakunnaksi hyötyy ihmisen tietämättömästä hapuilusta saavuttaa jumalallisuus. Saatana haluaa tuhota Jumalan luomuksen jonka Hän on tehnyt omaksi kuvakseen.

Ole kosketuksissa todellisuuteen ja pysy siinä. Kristittyjen tulisi koetella henget nähdäkseen ovatko ne Jumalasta. Tämä tarkoittaa että logiikan, tieteen ja järjen elementit täytyy testata jotta nähtäisiin ovatko ne Jumalan auktoriteetin alla. Jos ne ovat, silloin omaksu ne. Kristinusko ja Raamattu eivät ole tiedettä, logiikkaa ja järkeä vastaan. Ei, nämä asiat ovat tärkeitä työkaluja Kristinuskolle. Mutta näiden asioiden käyttämistä kieroon väännetyllä tavalla täytyisi välttää. Tiedettä ja älyä ei tulisi käyttää luomaan jumalia, eikä niiden tarkoitus ole myöskään luoda moraalijärjestelmiä.

Evoluutio on esimerkki voimakkaasta kieroutuneesta ajattelutavasta. Koska se oli kehitetty tarkoituksella tuhota usko Jumalaan sitä ei ole suojeltu demonisilta voimilta. Kaikenlaiset demoniset vaikutukset juontavat juurensa evolutionisteilta, ja petosten lista johon evolutionistit ovat syyllistyneet on pitkä. Sitä on myös käytetty opettamaan meille moraalisuutta, kuten sellaista että ainoastaan parhaat selviytyvät. Tämä tarkoittaa että organismi on ylivoimainen jos se selviytyy -- ei väliä minkälaisilla keinoilla.

Järjen, tieteen ja realiteetin käyttäminen jotta tultaisiin jumalaksi on itsessään realiteetin kieroon vääntämistä -- ristiriitaisuus, sillä ihminen on vain ihminen. Jotta saataisiin henkilö ajattelemaan että hän on Jumala, ihmiskunta turvautuu huumeisiin ja muihin pakoreitteihin todellisuudesta.

Efesolaiskirjeen neljäs luku käsittelee lihan syntejä suhteessa vanhaan ja uuteen ihmiseen. Tässä yhteydessä, äkkiä Paavali varoittaa meitä: "...älkääkä antako perkeleelle sijaa." Syyllistymällä lihan synteihin, demoneille annetaan paikka (kirjaimellisesti maaperää) niiden aktiivisuudelle uskovan elämässä. Mutta kristillinen ajatus Jumalasta joka säätää mikä on oikein ja mikä väärin tyrmätään simplistisenä kaikkien gnostilaisten ryhmien toimesta.

"'Kristinusko', niin kutsuttu, tuudittaa kannattajansa väärään turvallisuuden tai 'pelastuksen' tunteeseen kun taas ihmiskunnan koko historia, ja uskonnon itsensä, osoittaa meille että: 'Tämä polku jota pitkin me Jumaluuteen kiipeämme on jyrkkä, kivinen ja liukas.'" [William Kingsland, "The Gnosis And Christianity", The Theosophical Publishing House, 1975, s. 13]
Tämä runo on oikeassa. Polku jumalisuuteen on raskas, sillä se on polku jonka päähän ihminen ei pääse yksin. Se on julma pila jota Lucifer valon enkelinä avustaa. Nämä vapaamuurari-looshit jotka jatkavat tätä muinaista mysteeri-uskontoa (yksi uskonto monilla nimillä) opettavat vihkiytyneelle että hän tarvitsee valoa. Vapaamuurari-auktoriteetti Mackey Encyclopediassa sanoo: "Valo. Valo on tärkeä sana vapaamuurareiden järjestelmässä. Se kantaa paljon syvämielisemmän/salatun merkityksen kuin mitä lukijat yleensä uskovat sen pitävän sisällään. Se on itse asiassa ensimmäinen kaikista symboleista jotka esitellään alokkaalle, ja sen esittelyä jatketaan lukuisissa muodoissa koko hänen tulevan edistymisensä ajan vapaamuurari-uralla."

Useiden vapaamuurari-asteiden kandidaatti ilmaisee halunsa valoon. Esimerkiksi, mestari kysyy ensimmäisen asteen vihittävältä: "Sinun nykyisessä tilassasi, mikä on sinun suurin kaipauksesi?"

Ja C.T. Russell, Joseph Smith Jr., Billy Graham ja Robert Schuller kaikki vastasivat: "Valo." [Malcolm C. Duncan, "Revised Duncan's Ritual of Freemasonry", Behrens Publishing Company, 1922, s. 31]

"Valo on kandidaatin ensimmäinen vaatimus hänen vihkimyksessään; ja materiaalinen valo seuraa älyllistä valaistumista." ["Historical Landmarks", Vol.1, s. 135]

Tämä valon etsintä jatkuu kaikkien asteiden läpi. Kun kandidaatti on nousemassa 32. asteelle hänelle kerrotaan: "Sinä olet täällä oppiaksesi, jos sinä voit oppia, ja muistaaksesi mitä sinulle on opetettu. Tässä Skotlantilisessa riitissä sinulle opetetaan että meidän muinaiset esi-isämme jotka tunsivat kaikki mysteerit jättivät riittävästi jälkiä niin että me tänään uutteralla työllä ja opetuksella voisimme uudistaa ne ja tuoda ne valoon jotta sinä voisit valaistua. Me nyt tulemme tämän Pythagoraan suuren symbolin luokse. Meidän symbolimme ovat tulleet meille arjalaisilta, ja monet olivat Pythagoraan keksimiä, joka opiskeli Egyptissä ja Babyloniassa. Jotta säilyttäisimme suuret totuudet jotka me olemme oppineet, keksittiin joitakin meidän omia symboleitamme jotka edustavat syvällisimpiä totuuksia jotka ovat siirtyneet meille meidän valkoisilta esi-isiltämme... Nämä muinaiset mestarit keksivät jotkin näistä symboleista ilmaistakseen jumalallisuuden seurauksia. He eivät yrittäneet nimetä häntä, vaan mieluummin yrittivät ilmaista syvän kunnioituksensa kuvaamalla hänet Ahura-Mazdaksi, valon hengeksi." [Tom McKenney & Jim Shaw, "The Deadly Deception", s. 156]

Ahura-Mazda oli mazdalaisen uskonnon jumala jossa palvottiin viidentyyppistä tulta. Nämä viisi tulta olivat maan sisäinen tuli, kundaliini-voima tai käärme-voima (liittyy seksuaalisuuteen), salaman tuli, vegitaation tuli ja Ahura-Mazdan tuli.

Tämä yläpuolella kuvattu rituaali esittelee kaksi konseptia jotka ovat huomionarvoisia tässä kohdassa. Ensiksi, näitä symboleita käytetään kätkemään totuus rahvaalta, ja toiseksi, vapaamuurariuteen liittyy käärmeen viiden elementin palvonta. Hesekielin luvussa 8:16, auringon palvojat kuvataan palvomassa kasvot itään päin. Yleisesti, auringon palvojilla on kasvot itään päin, kuten vapaamuurareiden rituaaleissa jotka liittyvät auringon palvontaan. Näyttää siltä että Lucifer esittää suurempaa roolia vapaamuurari-loosheissa kuin annetaan uskoa. Looshin symbologiaan kuuluu auringon, käärmeen ja aurinkoa edustavan kotkan toistuva käyttö.

Jotta saataisiin ihmiskunta jatkuvaan itsensä tuhoamisen ansaan, Lucifer ja hänen demoninsa ovat ilmestyneet ja tarjonneet valaistumista niille jotka ovat New Age -tiellä. Pitäisi olla ilmiselvää että todellinen valon enkeli (Raamatun standardien mukaan) ei ilmesty auttaakseen ihmistä tulemaan Jumalaksi. Raamatun Jumala ei halua tilanteeseen sidottua etiikkaa eikä ihmistekoisia jumalia.


Takaisin